27 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Kavşak Projesi Adım Adım İlerliyor

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin 2 battı-çıktı Kavşak Projesi hakkında bilgi verdi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Selvilitepe Mahalle Muhtarı Sait Kaya’yı ziyaret etti. Mahalledeki çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyarette 2 battı-çıktı Kavşak Projesi hakkında bilgi veren Başkan Şirin, “İlçemizin heyecanla beklediği proje adım adım ilerliyor. Haziran ayında yapılan uygulama proje ihalesinin ardından yapım ihalesi aşamasına geçildi” dedi.

Selvilitepe Mahallesi’nde başlayacak olan yol yapım ve yenileme çalışmaları dolayısıyla Selvilitepe Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, mahalle muhtarı Sait Kaya’yı ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Ekrem Bölükbaşıoğlu ve Fen İşleri Müdürü Yasemin Özay Sungur’un da eşlik ettiği ziyarette, mahalleye yapılan ve yapılacak olan hizmetler masaya yatırıldı. Turgutlu’nun heyecanla beklediği ve Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 2 adet battı-çıktı Kavşak Projesi hakkında bilgi veren Başkan Şirin, Haziran ayında yapılan uygulama proje ihalesinin ardından yapım ihalesi aşamasına geçildiğini söyledi.

Turgutlu Kavşak Projesi

3 Proje Bir Araya Geldi

Turgutlu halkına verdikleri ‘Selvilitepe Battı-Çıktısı ve Üst Geçidi’, ‘Alparslan Türkeş Meydanı Düzenlemesi Eski Garaj Kavşağı Battı-Çıktısı ve Üst Geçidi’ ile ‘Ergenekon Mahallesi Kavşağı’ adlı 3 projelerinin bir araya getirilerek Manisa Büyükşehir Belediyesi’nce büyük proje haline geldiğinin altını çizen Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Bildiğiniz üzere proje, ilçemizin girişinden itibaren, Selvilitepe Mahallesi’nden Ergenekon Mahallesi girişine kadar komple bir düzenlemeyi içeriyor. Bu proje İzmir ya da Manisa’dan Ankara istikametine gidecek ve yahut gelecek araçları şehir içi ulaşımımızı engellemeyecek noktaya getirecek. Aynı zamanda Turgutlu’yu ikiye bölen yolda alt ve üst mahallelerimizi birbirine bağlayarak bir bütünlük sağlayacak. Sanayi girişimizden kent girişine kadar komple bir düzen oluşturacağımız bu önemli proje, güvenlik konusunda da ilçemizin büyük bir kazanımı olacak. Zaman zaman can kayıplı ya da maddi hasarlı trafik kazalarının merkezi haline gelen bölgede uygulanacak bu büyük proje ile inşallah üzücü durumlar son bulacak. Yıllardır görmek istemediğimiz manzaralarla karşılaşmayacak, aksine Turgutlumuz’u Ege Bölgesi’nde modern çalışmalarıyla göz dolduran bir konuma getirmiş olacağız. Bu noktada en büyük avantaj sağlayacak olan mahallelerimizden biri de Selvilitepe Mahallesi olacak. Geleceğimizi birlikte şekillendirdiğimiz Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeyi yatırım programına almalarından, teknik ve görsel anlamda çok daha gösterişli bir hale getirmelerinden oldukça memnunuz. İnşallah hayırlısıyla bu yıl bitmeden kazma vurulacak” dedi.

Paylaş: