28 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Başkentray 16-17 Nisan Gibi Hizmete Girecek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başkentray'ın 16-17 Nisan gibi Ankaralıların hizmetine sunulacağını belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başkentray’ın 16-17 Nisan gibi Ankaralıların hizmetine sunulacağını bildirdi. Arslan, Başkentray’da test sürüşünü gerçekleştirmesinin ardından Etimesgut YHT Garı’nda yaptığı açıklamada, Ankaralıların, yaklaşık bir ay sonra Başkentray’ı metro standardında kullanmaya başlayacaklarını söyledi.

96 VAGONLA HİZMET VERİLECEK

Kayaş’tan Sincan’a 36 kilometre olan sistemin, nisan ayı ortası itibarıyla 32 yeni setle yani 96 vagonla hizmet verileceğini belirten Arslan, her bir setin 770 kişi taşıdığını kaydetti.

Başkentray’ın hizmete girmesiyle günlük 520 bin kişiye hizmet edebilir hale gelineceğini dile getiren Arslan, projenin toplam maliyetinin 1 milyar 227 milyon lira olduğunu belirtti.

Arslan, projenin daha önce başlaması ve bitmesi için çok gayret sarf ettiklerini ancak ihalelere ilişkin yüklenicilerin mahkeme süreçleri nedeniyle işe geç başlanıldığını anlatarak, bu nedenle millete hizmet etme konusundaki acelelerinin yerine gelmediğini kaydetti.

YENİ HATLAR

Sincan’dan başlayarak Kayaş’a kadar 3 olan hatta, banliyö, YHT ve ana hat trenlerinin birlikte çalıştıklarını dile getiren Arslan, şöyle devam etti:

“Bugün itibarıyla Sincan’dan Behiçbey’e kadar 5 hatta çıkarmış oluyoruz. Behiçbey’den Ankara merkeze yani YHT Garı’nın olduğu yere kadar 6 hatta çıkarıyoruz. Ankara YHT Garı’ndan Kayaş’a kadar 4 hatta çıkardık. İki hattı Sincan’dan Kayaş’a kesintisiz banliyö trenlerimiz kullanacak. Diğer iki hattı, Ankara’dan Sincan’a YHT’ler, bir hattı da ana hat konvansiyonel trenlerimiz kullanacak. Ankara Garı’ndan Kayaş istikametine ise konvansiyonel trenlerimiz, aynı zamanda YHT’lere hizmet eden iki hattı kullanacak. Biz, hattı Ankara’dan Kayaş’a 4 hatta, Ankara’dan Behiçbey’e 6 hatta, Behiçbey’den Sincan’a 5 hatta çıkardık. Böylece 36 kilometre olan hattı 156 kilometrelik raylı sistem döşeyerek, çok daha konforlu, kaliteli hale getirdik.”

“KAYAŞ’TAN SİNCAN’A 23 DAKİKA OLACAK”

Hattın Kayaş’tan Sincan’a 23 dakika sürdüğünü dile getiren Arslan, işletme döneminde 23 istasyondaki durma, yolcu alma, kalkma süreleri de hesaba katıldığında 1 saatten fazla süren Kayaş-Sincan hattının 48-49 dakikaya düşeceğini bildirdi. Arslan, YHT’lerin 20 dakika süren Ankara’dan Sincan çıkışına kadarki mesafenin 11 dakikaya düşeceğini kaydetti.

Arslan, 15 Mart’ta Eryaman YHT Garı’nın hizmete açılacağını belirterek, hem banliyö hem de YHT yolcularına burada hizmet verileceğini bildirdi.

YHT’lerin bugün bir hattı kullanırken, 15 Mart itibarıyla iki hattı birden kullanabilir hale geleceklerini ifade eden Arslan, söz konusu tarih itibarıyla YHT’lerin hem daha kısa sürede hem de daha konforlu ortamda hizmet vereceklerini söyledi.

“BAŞKENTRAY’DA ANKARAKART KULLANILACAK”

Başkentray’ın, Yenişehir’de Kızılay metrosuyla, Kurtuluş ve Maltepe istasyonlarında Ankaray-metro sistemiyle entegre olacağına işaret eden Arslan, Başkentray’da Ankarakart’ın kullanılabileceğini kaydetti.

Paylaş: