23 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Yıldırım’dan, Kazan’a “Kahraman” Unvanı Müjdesi

Başbakan Yıldırım: “Darbe girişimini önleyen kahraman Kazan halkıdır, kahraman diyorum karşılığını aldı”

Başbakan Binali Yıldırım, “Kahraman Kazanlılar bu darbeyi önlemenin en önemli kazananıdır. Sizler bizim generallerimizsiniz. Darbeci generaller hapisteler, işte Kazan. Ben de bir Kazanlı olarak Kazan’ın bir ferdi olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Darbe girişimini önleyen kahraman Kazan halkıdır. Kahraman diyorum karşılığını aldı” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 84 gazi veren kahraman Kazan’a taziye ziyaretinde bulundu. Başbakan Yıldırım, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’le birlikte burada vatandaşlara seslendi.

Ülkenize, milletinize sahip çıktınız

Başbakan Yıldırım, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Kahraman Kazanlılar, aziz vatandaşlarım hepinizi sevgi ile saygı ile selamlıyorum. Kahraman Kazanlılar bu darbeyi önlemenin en önemli kazananıdır. Sizler bizim generallerimizsiniz. Darbeci generaller hapisteler, işte Kazan. Evelallah şehitler kalbimizdedir. Kazanın 9 evladı hepimizin kalbindedir onlar ölmedi, onlar yaşıyor, onlar ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran birer yıldızımızdır.  O gün 15 Temmuz, o karanlık ve uzun geceyi en iyi siz bilirsiniz. Akıncı’dan jetler havalandığında vatandaşlarımın üzerine bomba yağdırdığında genci yaşlısı, kadını erkeği hep beraber oraya koştunuz ülkenize sahip çıktınız, milletinize sahip çıktınız.”

Kazana Kahraman Ünvanı Müjdesi

Kazan’ın bir ferdiyim

Sadece yaradanın karşısında eğileceklerini ifade eden Başbakan Yıldırım, “O gün bu hainler harekete geçtiğinde bir gür bir ses yükseldi. O ses Başkomutan’ın sesiydi, cumhurun başkanın sesiydi, Recep Tayyip Erdoğan’ın sesiydi. Size Cumhurbaşkanı’mızın selamını getirdim.  Sevgili hemşehrilerim, ben de bir Kazanlı olarak Kazan’ın bir ferdi olarak sizlerle gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Kahramanlık unvanı müjdesi

Kazan’a “kahramanlık” unvanı müjdesi de veren Başbakan Yıldırım, “Evet kahramanlıklar kolay elde edilmiyor. Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa, İstiklal Harbi’nde gösterdiği kahramanlıklardan dolayı bu unvanları aldı aldı. Demokrasi şehitlerini verdiğimiz 15 Temmuz darbe girişimini önleyen kahraman Kazan halkıdır. Kahraman diyorum karşılığını aldı. Belediye başkanımız Lokman kardeşimizle sizler tek yürek oldunuz,  tek bilek oldunuz, darbecilerin önünde dimdik durdunuz.”

Akıncı Üssü kapatılacak

Başbakan Yıldırım, “Buradan Kazan meydanında bütün herkese ilan ediyorum. Hainlerin yuvalandığı o Akıncı Üssü kapatılacaktır ve orası şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecektir. Ankara’da ve İstanbul’da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Oralarda Ankara’nın insanlarının piknik yaptığı, vakit geçirdiği güzel mekanlar olacak” dedi.


Kazana Kahraman Ünvanı Müjdesi

Yaralıları ziyaret etti

Başbakan Yıldırım daha sonra Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi’ndeki gazileri ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı. Başbakan Yıldırım’a, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile çok sayıda AK Parti milletvekili de eşlik etti.

Paylaş: