27 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

15 Temmuz Şehitler Abidesi’ni Cumhurbaşkanı ERDOĞAN Açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan ettiğimiz 15 Temmuz’u unutmama, unutturmama sözümüzü yerine getirmekte kararlıyız.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 gün gibi rekor bir sürede yapımı tamamlanan “15 Temmuz Şehitler Abidesi”nin açılışını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde, o gecenin en önemli mücadelelerinden birinin yaşandığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısında yapımı gerçekleştirilen abidenin açılışına; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binail Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, eski Başbakanlar,  bakanlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek, milletvekilleri ve 15 Temmuz gecesi meydanlarda olan binlerce Başkentli katıldı.

15 Temmuz’un ilk yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan programın da son durağı olan, açılışta; 15 Temmuz’da meydanları doldurarak, kahramanlık destanlarına imza atan Başkentliler, bu kez ellerinde Türk Bayrakları ve 15 Temmuz’un kahraman şehitlerinin posterleriyle Külliye bahçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik etti.

15 Temmuz Şehitler Abidesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından açıldı.

GÜNÜN İLK IŞIKLARIYLA AÇILDI

Külliye’de bulunan Millet Camii’nde kılınan Sabah Namazı’nın ardından, günün ilk ışıklarıyla birlikte yapılan açılış öncesi alanı dolduran binlerce Başkentliye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına “Türkiye’nin yaşadığı en büyük ihanetlerden biri olan 15 Temmuz’un ilk yıldönümünde şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyetler diliyorum” sözleriyle başladı.

11 Temmuz Salı günü başlayan ve bu gece saat 24.00’a kadar devam edecek programlarla şehitlerin anıldığını, gazilere de şükranlarını sunduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan ettiğimiz 15 Temmuz’u unutmama, unutturmama sözümüzü yerine getirmekte kararlıyız. 15 Temmuz’u ne kendimiz unutacağız, ne de bizden sonraki nesillere unutturacağız” dedi.

Tıpkı Çanakkale Savaşı’nın, Kurtuluş Savaşı’nın unutulmaması ve her fırsatta yad edilmesi gibi 15 Temmuz’u da bir dönüm noktası gördüklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aslında destanların tek bir kahramanı olur, 15 Temmuz’un ise milyonlarca kahramanı var… Bizim yaptığımız tek şey o gece milletimizle birlikte olmaktı. O gece milletimizle yürek yüreğe, kafa kafaya, kol kola FETO’cu hainlere ve onları kullanan güçlere karşı meydan okuduğumuz için bugün buradayız” diye konuştu.

“Biz bugün ve her yıl burada şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve milletimizle birlikte anmamızı yapacak ve dualarımızı edeceğiz” sözleriyle sözlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, binlerce Başkentlinin alkışları eşliğinde, “Şehitlerimizin bedenlerini toprağa vermiş olsak da kendileri yüreğimizde hep yaşayacak. FETO’cu hainler ise hapishanelerin kalın duvarları arkasında çürüyüp giderken, her gün tekrar tekrar ölecekler” dedi.

Milletin müsterih olmasını ve gönüllerini ferah tutmasını isteyen Erdoğan, “Hiçbir şehidimizin, hiçbir gazimizin kanı yerde kalmayacak… Emin olunuz ki, ülkemize, milletimize, özgürlüğümüze geleceğimize, silah doğrultan hainlerin hiçbiri bir daha gün yüzü göremeyecek” diye konuştu.

15 Temmuz Şehitler Abidesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından açıldı.

TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET

15 Temmuz’u yaşamış ve zaferle neticelendirmiş olmanın önemli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ancak daha önemlisi, 15 Temmuz’dan geleceğimiz için, çıkarmamız gereken dersler var… Bu anma günleriyle düzenlenen programlar, işte dün gece İstanbul’da, şimdi de burada açılışını yaptığımız bu anıtlar, geçmişimizle birlikte geleceğimizin muhasebesini yapmamıza vesile teşkil edecektir” dedi.

Anıt’ın ana temasını oluşturan, “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” figürlerini de sayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Bu başlıklara uygun bir şekilde de orada bakıyorsunuz, tek millet, orada millet şekillendirilmiş. İşte tek devlet tam karşımda Cumhurbaşkanlığı Forsu, tek vatan da Anadolu haritamız, bayrakta da bayrağımız” açıklamasını yaptı.

“Bu anlamlı abideyle birlikte inşallah her yıl bu milli birlik gününde burada olacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Türkiye’nin bir daha böyle bir ihanet teşebbüsüne maruz kalmaması için kamu kurumlarımızdan sivil toplum örgütlerimize kadar hepimizin üzerimize düşenleri yapması şart. Hainlerin devletimize ve toplumumuza sızabilecekleri en küçük bir boşluk dahi bırakmamalıyız” sözleri, binlerce Başkentlinin alkışlarıyla karşılandı.

Türk milletinin tarih boyunca hiçbir mücadeleden kaçmadığını da ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şunu unutmayın, korkaklar zafer anıtı dikemez. Biz milletimizle birlikte 2023 hedefimize ulaşarak, zafer anıtımızı dikmekte kararlıyız” dedi. 

BAŞARININ FORMÜLÜ: TEK MİLLET

“Başarının formülü bellidir; tek millet” diyerek karşısındaki abideyi gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “80 milyon, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Boşnağıyla, Romanıyla 80 milyon, tek millet.

Tek bayrak; sakın ha, bu adamların paçavraları var. Onlar bizi aldatmasın ve bu oyuna gelmeyelim. Bu renk sıradan renk değil. Şehidimizin, gazimizin kanından alıyor rengini. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız, her yıldız bir şehittir.

Tek vatan; 780 bin kilometrekare. Burada kimseyi operasyon yaptırmayız…

Bütün bunlarla birlikte dördüncüsü de Tek Devlet; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden başka bizim devletimiz yok. Tek devletimizi güçlü hale getireceğiz. Güçlü bir devlet olarak da dünyadaki o saygın yerimizi daha da güçlendireceğiz.”

“Türkiye’yi kalleş bir darbeyle teslim alacaklarını sananlara 15 Temmuz’da nasıl bir ders verdiysek, diğer alanlarda da aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz kahramanlarını de “Selam olsun tanka karşı dimdik duran kahramanlara. Helal olsun bu yiğitleri doğuran eli öpülesi analara. Yazıklar olsun darbeye sevinen kanı bozuklara…” dizeleriyle başlayan şiiri okudu.

Binlerce vatandaşın uzun süre alkışladığı şiirin ardından konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, “Açılışını yaptığımız 15 Temmuz Şehitler Abidesi, işte bu duygularımızı hep canlı tutmamızı sağlayacaktır. Bir kez daha 15 Temmuz ve terörle mücadele şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize, şifalar temenni ediyorum. Özellikle istiklaline ve istikbaline sahip çıkan milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” diyerek tamamladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I ANIT ÖNÜNDE GÖKÇEK KARŞILADI…

Konuşmasının ardından, Külliye bahçesinden Abideye doğru halkın arasından açılmış koridordan, katılımcılarla birlikte ilerleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Abide önünde Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek ve Büyükşehir bürokratları karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, abidenin kurdelesini, “15 Temmuz Şehitler Abidesi, gelecek nesiller içinde inşallah sürekli bu anı hatırlatacaktır. Tüm emeği geçenleri, huzurlarınızda Ankara Büyükşehir Belediyemiz, mimarlarımız, yüklenici firma, hepsini tebrik ediyorum, kutluyorum, hayırlı olsun diyorum” diyerek kesti.

Kurdele kesiminin ardından Başkan Gökçek ile birlikte abideyi gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, abidenin ortasında yer alan kaideye Cumhurbaşkanlığı Forsu’nu kendisi taktı. Başkan Gökçek de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, abidenin maketini hediye etti.

Paylaş: