16 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Kurban Bayramları Kan Gölüne Dönmesin

Kurban kesmek bir ibadettir ve hiçbir ibadetin böyle bir görüntüsü olmamalıdır.

Tüm müslümanlar için her yıl Kurban Bayramları tatlı bir telaşa sebep olur.

Önce kurban edilecek hayvanlar seçilir ardından da kesimin nerede ve nasıl yapılacağına karar verilir. Kimi müslümanlar kesim işlerini kendileri yapmayı tercih ederken kimileri de son yıllarda artan bir tercih olarak belediyeler tarafından sunulan kesimhane hizmetlerinden yararlanmak isterler.

Belediyelerin kesimhane hizmetlerinin ücretini yüksek bulan vatandaşlar ( ortalama olarak 250 TL ve 350 TL ) yine belediyeler tarafından kendilerine tahsis edilen kesim alanlarından ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar. Bu kesim alanları çoğunlukla kapalı pazar alanaları oluyor.

Kurban kesimlerini bu alanlarda yapan vatandaşlara belediyeler sadece yer sağlamakla kalmıyor çöp poşeti, temiz su ve çöp kamyonu imkanı da sağlıyor ancak sonuçlar alınan tüm önlemlere rağmen bazen üzücü de olabiliyor.

Aşağıdaki video Kurban Bayramının ilk günü öğleden sonra Ankara Keçiören Ayvalı Kapalı Pazar Alanı‘nda çekildi.

Kurban Bayramı kan gölüne sahne olmamalı

Videoda gördüğünüz görüntüler bayramın ikinci günü sabah saatlerine kadar devam etti. Görüntüye eşlik eden yoğun ve rahatsız edici koku birçok vatandaşı da fazlasıyla rahatsız etti.

Görüntü ile ilgili görüştüğümüz vatandaşlardan edindiğimiz geri dönüşler şöyle oldu:

“Bir ibadet bu kadar kötü gerçekleştirilmez. İnsanlar kendi kesim alanlarını kendileri temizlemeden alandan ayrılmamalılar.”

“Belediye zabıtaları pazar alanının hemen yan tarafında yer alan çocuk parkının çimlerinde kesim yapan veya hayvanını bekleten vatandaşlara caydırıcı cezalar yazmalılar. Çocukların oyun oynadıkları alanda böyle bir sahneye izin verilmemeli.”

“Belediyeler kesimhane ücretlerini çok ekonomik tutarlara indirmeli, tesis kapasitelerini artırmalı ve başka bir alanda kesim yapılmasına izin vermemeli.”

“Mahalle sineklerle doldu. Görüntü çirkin olduğu kadar sağlıksız da.”

Resmen Haber olarak görüntünün çekildiği kesim alanı Keçiören Belediyesi sınırları içerisinde yer aldığı için öncelikle kendilerini ve ardından da tüm belediyeleri yaptıkları güzel çalışmalardan dolayı tebrik ediyoruz. Ancak; sonraki yıllarda benzer görüntülerin yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacaklarını ve şimdiye kadar vatandaşlarını memnun eden çalışmalarının devamlılıklarını sağlayacaklarını umarak görüntüleri paylaşıyoruz.

Elbette buradaki görev sadece belediyelere ait değil. Bu alanları kullanan vatandaşlarımız bir müslümanın ibadetine layık şekilde davranışlar sergilediklerinde hiçbir sorun kalmayacaktır.

Paylaş: